Apel de proiecte

Arte în București, IN-VARIABIL

13 septembrie – 10 octombrie 2016

Uniunea Artiştilor Plastici din România anunță deschiderea înscrierilor pentru proiectul Arte în București, aflat la cea de a 7-a ediție, care se va desfășura în perioada 13 septembrie – 10 octombrie, în București.

Ediția de anul acesta stă sub semnul generic In – variabil și își centrează resursele de creativitate pe explorarea micro – teritoriilor urbane, rezultate din fragmentarea structurală a orașului în care trăim. Pentru o direcţionare a abordării, am ales trei linii discursive care au generat subtemele conceptului general:

Memoria oraşului – reţele

Oglinzi retrovizoare – clipuri

Oraşul ascuns – impulsuri

Premisa generală a acestui proiect este aceea că Bucureștiul este un spațiu cultural segregat și haotic, cu un țesut urban eterogen, în care lipsa unei infrastructuri funcționale (mijloace de transport în comun, locuri de parcare) limitează accesul la cultură publicului situat în zonele limitrofe.

Pe de altă parte, suntem conștienți de faptul că există comunități considerabile numeric, puternic amprentate cultural, care ar fi dispuse să acceseze un produs cultural de calitate, dacă acesta s-ar desfășura în proximitatea locuinței. Iată de ce, cu ediția din acest an, pe lângă expoziții în galeriile centrale, propunem mai multe intervenții urbane, de tip flashmob, performance și group creativity în  Parcul Moghioroș, Mall-ul Sun Plaza,  Combinatul Fondului Plastic. Astfel, Orașul In – vizibil se va contura treptat, din toate zonele ce-l compun, fiecare cu particularitățile sale.

Proiectul are două mize importante, cea de intervenție socială și cea educativă, ediția din acest an ţintind să fie un reper în dezvoltarea direcțiilor viitoare de acțiune culturală.

Artiștii* care doresc să participe sunt inivitaţi să trimită pozele a maximum trei lucrări până la data de 15 august 2016 la adresa aiciarteinbucuresti@gmail.com, împreună cu formularul de înscriere completat.**

Regulament participare
Formular de înscriere

Lucrările trimise trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să respecte temele ediției, să nu mai fi fost expuse în cadrul altui proiect şi să fie originale.

Galerii şi spaţii participante: Centrul Artelor Vizuale, Orizont, Combinatul Fondului Plastic – Tipografia, ArCub – Gabroveni, Simeza, Ordinul Arhitecților din România.

Lucrările vor fi selectate de echipa coordonată de Beti Vervega şi de curatorul general Mădălina Mirea alături de coordonatorii fiecărei secțiuni (Marius Barb, Anca Boeriu, Ileana Ştefănescu, George Moscal, Dorina Horătău, Ana Negoiţă, Vlad Basarab, Elena Scutaru). Totodată, vor superviza panotarea lucrărilor în spațiile  incluse în proiect.

Rezultatele selecției  vor fi comunicate prin email în data de 26 august 2016 şi vor fi afişate pe site-ul proiectului.

În această ediție se vor acorda șapte premii:

  • Premiul Arte în București (Marele Premiu)
  • Premiul I, II și III
  • Premiul Juriului
  • Premiul Criticii
  • Premiul Young Creation-Bucharest

Arte în Bucureşti, ediţia a VII-a este un proiect finanţat de către ARCUB în programul București Oraşul In-Vizibil.

Proiectul este inițiat și finanţat de către Uniunea Artiştilor din România.

Parteneri: Universitatea Națională de Arte – București, Cbre RealL Estate – Sun Plaza, Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Corporeanima, Centrul Cultural European Sector 6, Liceul „Dimitrie Paciurea”.

Contact

înscrieri: aiciarteinbucuresti@gmail.com

informaţii: arteinbucuresti@gmail.com

telefon: 0725423526 (Ana Negoiţă)

www.arteinbucuresti.ro

www.facebook.com/Arte-in-Bucuresti

www.uap.ro

*Aplicanții pot fi sau nu membri UAP cu condiţia să fie absolvenți de învățământ artistic. Sunt invitați să participe artiști din toate domeniile artelor vizuale: pictură, sculptură, grafică, foto-video, multimedia, arte decorative, design.

**Detalii suplimentare despre modalitatea de înscriere, cerințele necesare se găsesc în Regulamentul acestei ediții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.