Echipa #Arte în București 2016

Echipa Arte în București, ediția a VII-a, 2016

foto portret Beti-m

B E T I  V E R V E G A_coordonator general

Am crescut la ţară până la 7 ani. Sunt căsătorită şi am un băiat. Acum locuim într-o casă frumoasă din Bucureşti, pe care am visat-o toată viaţă. Până acum am schimbat 7 ateliere închiriate şi am parcurs 7 etape de lucru. În perioada 1990 – 1996 am sudiat la Academia de Artă Luceafărul, secţia Pictură, clasa profesorului T. Moraru.

PROFESIONAL
Am expus 3 cicluri de lucrări în 3 expoziţii personale: Fragmente (1997), Clip (1998) şi Pas (2008). La ultima expoziţie personală de la Centrul Cultural Mogoşoaia am lansat primul meu catalog de artist “Perfectul simplu”. Am debutat în studenţie în expoziţia organizată de Aurelia Mocanu în 1994 intitulatăOpţiuni”. În perioada 1999 – 2000 am locuit în Nigeria pentru 9 luni. RomâniaAfricaRomânia este dus-întorsul care mi-a marcat viaţa şi arta.
Din 2007 am început lucrez la câteva proiecte:
o ART FOR HELP – licitaţii de artă caritabile
o Noaptea Albă a Atelierelor Artiştilor Plastici din Bucureşti – septembrie 2010
o Expoziţii în spaţii neconvenţionale
Începând cu 2009 am fost curator la FEMart, Arte în Bucureşti ediţiile II, III şi IV.
Coordonator Arte în Bucureşti la ediţiile V şi VII.
Hobbyuri: design de interior, nutriţie, cooking, food design, grădinărit.
www.betivervega.com


madalina_mirea

MĂDĂLINA MIREA_curator general

Mădă este muzeograf, expert în bunuri cu semnificaţie artistică şi preşedinte co-fondator al Fundaţiei Radu Bogdan. Este curator şi redactor de texte de critică de artă şi de patrimoniu, pentru reviste de profil. Coordonează şi jurizează manifestări de arte vizuale, naţionale şi internaţionale. A fost discipol al lui Radu Bogdan, unul dintre cei mai mari istorici de artă din România, cel căruia îi datorăm monografia pictorului Ioan Andreescu. Este agitată, adoră ciocolată şi filmele lui Jean – Luc Godard.


 Flavia LupuFLAVIA LUPU_consilier

Flavia este artist vizual, cadru didactic la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi operator cultural. Trăiește și lucrează în București. Este doctor în arte, cu o teză ce are ca subiect corpul uman analizat prin prisma relaţiei dintre imagine şi politică. A absolvit un masterat – Strategii de creaţie în pictură – în cadrul Universității Naționale de Arte din București. Chiar dacă s-a specializat în pictură, lucrează în medii diverse: pictură, fotografie, instalație, performance. A participat la expoziţii de grup, workshop-uri, conferinţe în ţară şi în Europa (Austria, Belgia, Italia, Ungaria), şi a realizat mai multe proiecte personale care au avut ca punct de plecare premisele socio-politice şi culturale ce şi-au lăsat amprenta asupra mentalului colectiv şi asupra indivizilor în România contemporană. Preocupările artistei ating subiecte ca apartenenţa socio-culturală, stereotipurile de gen, relaţia dintre spaţiul public şi spaţiul privat, identitate, preconcepţii.


 11402496_983027168385279_8458717178354120175_oGEORGE MOSCAL_curator

Locul în care mi-am făcut studiile universitare și postuniversitare și în care lucrez până în ziua de azi, poartă pe diplomele mele și pe alte documente școlare nume diferite: Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, Academia de Artă din București, Academia Națională de Arte din București sau Universitatea Națională de Arte din București. Din 1989 n-am schimbat nici clădirea, și nici măcar etajul! Am studiat pictura, pictură produc și predau. Asta știu, cum/necum, asta fac. Pe lângă asta m-am trezit mai mereu angrenat în tot felul de comisii, consilii, senate, adunări și alte grupuri lucrative, la Universitate sau la Uniune, investind copios din timpul meu în speranța unui beneficiu pentru breasla didactică sau cea artistică. Așa am dobândit și eu ceva: nu recunoștință sau notorietate, nu avantaje de poziționare socială, cu atât mai puțin materială, ci… un pic de experiență!


DSC_2235ANCA BOERIU_curator

Anca s-a născut în anul 1957 în oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa şi a absolvit Universitatea de Arte din Bucureşti în anul 1982. Este lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în cadrul secţiei de Grafică
Este membru al secţiei de grafică şi reprezentant pentru România la Trienala de Gravură Chamallier, Franţa. Din anul 2014 este coordonator B.I.P.B.-Bucharest Internaţional Print Biennale. Din 2016 este Preşedinte al Filialei de Grafică Bucureşti.
Pe parcursul carierei artistice a primit o serie de premii şi distincţii după cum urmează:
2014 – Premiul pentru grafică la salonul Arte în Bucureşti – Uniunea Artiştilor Plastici din România
2013 – Premiul Rotary Club în cadrul Bienalei Internaţionale Ion Andreescu, Buzău, Premiul pentru grafică la Concursul Internaţional Eminesciada, Iaşi
2011 – Premiul I la Bienala Internaţională de gravură, Gabriel Popescu – Târgovişte.
Anca Boeriu a participat la o serie de proiecte culturale de grup în ţară şi în străinătate.
A avut o serie de proiecte personale dintre care amintim:
2015 – Atelier de gânduriexpoziţie de desen şi obiect, Galeria Foişor, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoșoaia
2014 – Autoportret, expoziţie de gravură, Casă Artelor, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoșoaia; Expoziţia de pictură, şi gravură de la Muzeul de Artă din Tulcea
2013 – Kupfersticchkunst aus Rumanien, Centrul Cultural din Viena / Austria / I.C.R.
2012 – Despre distanţe, Palatul Mogoşoaia, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti
2011 – Despre gest, Galeria Van Gogh Grand Café, Bucureşti; Punct de sprijin, Galeria Simeza, Bucureşti


 Basarab, VladVLAD BASARAB_curator

În prezent, doctorand al Universităţii de Arte Bucureşti, Vlad Basarab (n.1977, Bucureşti) este un artist vizual româno-american care lucrează cu multi-media, ceramică, performance şi video. În 2001, a absolvit Facultatea de Arte, secţia Ceramică la University of Alaska Anchorage. În 2013, a obţinut diploma de masterat în Electronic Media la West Virginia University. În perioada 2013 – 2014, a fost cercetător Fulbright în România pe tema pierderii memoriei colective. În 2014, acâştigat premiul I la concursul internaţional de proiectare a Monumentului Limbii Române organizat de Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova. Tema sa recentă, Arheologia Memoriei, a fost prezentată în cadrul unor expoziţii personale la: Muzeul Naţional de Artă, Chişinău; Muzeul de Artă Arad; Muzeul Naţional Brukenthal, Sibiu; Pittsburgh Center for the Arts; ICR New York; Creative Arts Center, West Virginia University, Morgantown.  www.basarab-art.com


foto _D_HoratauDORINA HORĂTĂU_curator

Dorina este artist vizual cu experienţă în domeniul artelor şi designului textil. Este preocupată în mod special de subiecte legate de compoziţia spaţiului interior şi integrarea gestului artistic în cadrul acestuia ca accent şi simbol. Crede în goliciunea necosmetizată, de aceea alege de fiecare dată o exprimare frustă, o expunere în continuarea firească a spaţiului, locului sau a materialului de lucru.


poza barb1

MARIUS BARB_curator

Barbone a absolvit Academia Naţională de Arte Bucureşti, specializarea Pictură, la clasa profesorului Vladimir Zamfirescu, lector univ. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Din 1996 este membru a UAP din România, de 10 ani membru în consiliul de conducere, actualmente preşedinte al filialei de pictură Bucureşti. A participat la numeroase expoziţii de grup în ţară cât şi în străinătate, precum şi la organizarea diferitelor manifestări cultural-artistice. Susţine şi promovează tendinţele contemporane ale artei, fiind interesat de diversitatea şi originalitatea diferitelor ”exprimări” în pictură contemporană.


elena scutaru

ELENA SCUTARU_curator

Elena a absolvit UNAB specializarea sculptură și este lector univ. dr. în cadrul Universității Naţionale de Arte din Bucureşti. A avut șansa să cunoască pe parcursul formării artiști importanți de talie națională și internațională de la care a avut multe de învățat, de pildă, Napoleon Tiron, Vasile Gorduz sau Michelangelo Pistoletto. Din 1996 este membră a U.A.P.R filiala sculptură Bucureşti, unde s-a implicat un timp în activitățile Atelier 35, a participat la numeroase expoziţii de grup din Bucureşti şi din țară. A fost invitată la expoziţii şi festivaluri internaţionale și a beneficiat de rezidențe la Viena și Paris. Interesată de noile tendințe ale artei contemporane și din dorința de a promova generațiile noi de artiști, a facut parte din echipa curatorială a ediției a V-a Arte în București, din 2014. Lucrează în prezent la Bucureşti şi abordează diverse teme în sculptură, obiect, pictură, instalație, fotografie, desen.


Ileana Stefanescu ( Ile Stefi)ILEANA ȘTEFĂNESCU_curator

Ile Ștefi a studiat inițial Ştiinţa şi Ingineria Materialelor Metalice, dar pentru o lungă perioada de timp a lucrat ca director în domeniul asigurărilor. Sub îndrumarea profesorului Florin Ciubotaru este licenţiată în pictură, în anul 2008 în cadrul Universităţii Naţionale de Artă. Este membru UAP din 2008, filiala pictură Bucureşti.
Fiind atrasă de mişcarea ecologistă îşi propune “salveze” o serie de materiale şi le reintroducă în viaţa cotidiană prin obiectul de artă. Astfel, are o serie de expoziţii personale: “Quinquinala” (2013) la Galeria Căminul Artei, Bucureşti, “Falsă Pudoare” ( 2012) la Galeria Simeza, Bucureşti, şi “Dialog – eu, materia reciclată şi formă” (2010), Bucureşti.


 Ana Maria Negoita - CopyANA MARIA NEGOIȚĂ_curator

Ana este licențiată a Universității de Artă – București, secția Istoria și Teoria Artei, cu o specilizare în artă și civilizație islamică la departamentul de studii orientale al Univesității La Sapienza din Roma. Doctor, cercetător specialist în artă și civilizație islamică cu focus pe probleme de urbanism și cultură urbană în spațiile musulmane, Ana este consilier pe probleme de arte vizuale în cadrul Institutului Cultural Român, cu experință în curatoriat, art editing, director artistic pentru diferite galerii, fundații, case de licitație, cu o reprezentativă activitate publicistică.

And I decided to go
Round the world on freedom’s bicycle
By ways illegal
As the travels of wind. 
Nizar Qabbani


Diana Ciocan-Arteinbuc

Diana Ciocan_consultant 

Diana este licenţiată în Studii Culturale Europene și a studiat managementul proiectelor, program masteral acreditat de PMI GAC. Din 2011 face parte din comitetul de organizare al unor festivaluri desfăşurate cu sprijinul fondurilor europene, naţionale şi locale, în calitate de asistent manager şi coordinator: Festivalul internaţional de muzică EUROPAfest – jazz, blues, pop & classic,  Festivalului de Muzică Veche București – ediția a VIII-a, Bucharest Art Week – primele două ediţii. Din 2015 intră în echipa Susţine cultura în educaţie, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. În prezent este membru MetruCub-resurse pentru cultură şi colaborează cu Facultatea de Filosofie – Universitatea din Rijeka, Croaţia în cadrul programului Unicult2020 – the International Arts & Cultural Management and Cultural Policy Programme.


 Cv euClaudiu Iozon_fotograf

Claudiu este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte București. Și-a început drumul în lumea artei la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, în cadrul profilului – arte plastice (pictură), alegând în continuarea acestora studiul artelor vizuale, mai exact, “Fotografie și Videoprocesarea Computerizată a Imaginii”, în cadrul UNARTE. A făcut parte din echipa Arte în București, a ediției a V-a, din 2014. În portofoliul său se regăsesc proiecte variate de la fotografie conceptuală, fotografie de produs, fotografie de fashion, grafică, până la film experimental, care s-au tradus prin expoziţii de grup, cataloage, afișe de film și teatru. Printre colaboratori se regăsesc Vlad Păunescu, Horaţiu Mălăiele, Magda Catone, Doina Marinescu, Ana Andronic.


33525f2

 

Andrei Tache_grafician

Andrei de la Fabrica de Design, Andrei de la Studio Mud. Creative all rounder, preocupat de mișcarea contemporană în formă domestică și de mistica ortodoxă. Păreri multe, realizări puține. Andrei, proiect în curs de actualizare.